Laman

Senin, 25 Agustus 2014

Khas Untukmu WANITAKU.

.
Allah Subhanahu wa Ta'ala berfirman yang maksudnya: "Ketika Aku menciptakan seorang WANITA, ia DIHARUSKAN untuk menjadi seorang yang istimewa.
Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun HARUS cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.
Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.
Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.
Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.
Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.
Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahawa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti ISTERINYA, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.
Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan".
Ingatlah KECANTIKAN seorang WANITA bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, atau tatu dan kening yang dicorakkannya, atau gigi yang dikikirkannya, atau susuk yang ia tampilkannya, atau bagaimana ia menyisir rambutnya..
Tapi..
KECANTIKAN seorang WANITA HARUS dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, "Tempat dimana cinta kepada Allah itu ada".
Maka selamilah hati WANITAMU kerana "Setiap WANITA Itu CANTIK".
Izinkanlah aku selami hatimu dengan lafaz: "Bismillah, aku terima nikahnya, kihkihkih"!

Tidak ada komentar:

Posting Komentar